A mikrofon, a vonalbemeneti hang és a sztereó keverés engedélyezése a Windows rendszerben.

Written by Big'itsTome

2022.07.29.

A mikrofon, a vonalbemeneti hang és a sztereó keverés engedélyezése a Windows rendszerben.

A mikrofon, a vonalbemeneti hang és a sztereó keverés engedélyezése a Windows rendszerben.Szeretne néhány régi kazettás kazettát digitális MP3-má alakítani? Hangdiktáló szoftvert szeretne használni? Hangot szeretne rögzíteni egy zenét streamelő webhelyről? Szeretnéd PC-jét rögtönzött karaokegépként használni? Nem mindig olyan egyszerű és egyértelmű rávenni a Windowst, hogy rögzítse ezeket a hangokat.

A Windows egynél több audioeszközt engedélyez, a feature ami általában szükségtelenül bonyolulttá teszi a hangproblémák elhárítását. Ez különösen igaz hang rögzítésére, mivel a Windows egyszerre csak egy forrásból tud rögzíteni.

Egy audioeszköznek két vagy három audiobemenete lehet: analóg (monó) mikrofonbemenet, analóg sztereó Line-In vagy segédbemenet, és néha digitális S/PDIF bemenet. Ezenkívül a speciális eszközöknek, például a hangdiktáló fejhallgatóknak és a TV-tunerkártyáknak saját bemenetük van.

Hangbemenetek a Windows rendszerben

Az összes audioeszköz összes bemenete megtalálható a Vezérlőpult ➝ menüpontjában Sound ➝ Recording lapon.

Az alapértelmezett hangforrás kiválasztásához jelölje ki a használni kívánt eszközt, és kattintson rá Set Default. A legtöbb alkalmazás automatikusan az alapértelmezett eszközt használja a hang rögzítésére, de egyesek (különösen a hangdiktáló szoftverek) megkövetelik, hogy magában az alkalmazásban külön válassza ki a forrást. Ha a mikrofonhoz beszél, a mikrofon szintjének valós időben kell emelkednie:

Ha kiválasztja a mikrofont és rákattint Properties, akkor jó néhány beállítást módosíthat. A General lapon kap néhány alapvető információt az eszközről, és itt letilthatja, ha úgy tetszik. Az érdekesebb funkció a Listen lapon.

Ez egy nagyszerű funkció, amellyel a mikrofon által rögzített hangot közvetlenül a hangszórókon játszhatja le. Tehát miközben a mikrofonba beszél, a hang valós időben szólal meg a hangszórókon. Nyilvánvalóan ez sokkal jobban fog működni, ha fejhallgatót használ, így a hangszórókból származó hang nem jut vissza a mikrofonba.

Ellenőrizd a Listen ehhez az eszközmezőhöz, és válassza ki azt az eszközt, amelyen a hangot vissza kívánja játszani. Alapértelmezés szerint ez az alapértelmezett lejátszóeszköz, amely általában a fejhallgató vagy a hangszóró. Ha több lejátszóeszköze van, a legördülő listából választhat. Kattints a Apply gombot, és a mikrofon által felvett hangok valós időben szóljanak a hangszórókon.

Levels fülön igény szerint állíthatja be a mikrofon érzékenységét. A Advanced lapon módosíthatja a hang alapértelmezett formátumát. Alapértelmezés szerint 1 csatornás, 16 bites és 44100 Hz-es, ami CD-minőségű. Sok más lehetőség is van, beleértve a DVD-minőséget is, amelyet akkor használhat, ha jó minőségű mikrofonja van.

Ha visszamész a Recording lapon válassza ki Microphone és kattintson rá Configure, az Speech Recognition párbeszédablak jelenik meg. Itt beállíthatja a Windows hangvezérlését, megtaníthatja a számítógépet, hogy jobban megértse a hangját, és megfelelően beállíthatja a mikrofont a beszédfelismeréshez.

Végül, visszatérve a Felvétel lapra, észrevehet egy lehetőséget Stereo Mix. Ha nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel, az azt jelenti, hogy a hangkártyája nem támogatja ezt a funkciót.

Szóval mit csinál? Alapvetően lehetővé teszi a számítógépen lejátszott hangok rögzítését. Például, ha egy YouTube-videót néz a számítógépén, hogyan rögzítené a hangot? Megpróbálhat mikrofont elhelyezni a hangszórók mellé, de ez nem ideális módja a hang rögzítésének. A Stereo Mix segítségével megnyithat egy hangrögzítő programot a számítógépén, kiválaszthatja a Stereo Mixet bemenetként, és minden hangot rögzít a számítógépén.

Ha az alapértelmezettet használja Sound Recorder vagy Voice Recorder (Windows 10) alkalmazásokat, automatikusan rögzítenek a Stereo Mix alkalmazásból mindaddig, amíg először kikapcsolja a mikrofont. Ha olyan programot használ, mint az Audacity, egyszerűen módosítsa a hangbemenetet Stereo Mix-re. Ezzel a bemenettel rögzítheti a számítógépen lejátszott zenét, a számítógépen lejátszott videó hangját, vagy bármilyen más hangot a számítógépről.

Remélhetőleg ez jó áttekintést ad a Windows különböző hangbemeneteiről, és arról, hogyan használhatja őket a szükséges hang rögzítésére. Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan írjon megjegyzést. Élvezd!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük